În prima zi totul ni se părea ciudat. Încă nu ne cunoșteam și nu știam nimic despre activităţile pe care le vom desfăşura. Domnul Z ne-a promis că vom aduce Agora în Universul Z. Acum la sfârşitul taberei realizăm cât de folositor a fost exercițiul sinergiei din ”Agora Z”. Nu îi vom duce dorul pentru că am hotărât cu toțîi să ținem cu dinţii de cele invăţate și să le impărtăşim la cât mai mulți.

Duminică am stat mai mult pe grupulețe, fiecare cu cine se cunoștea dar povestea s-a schimbat luni, când deja numeroase prietenii se legaseră. Am vizitat câteva dintre importantele obiective turistice, dar nu toate ! Au mai rămas și pentru următoarele zile! Deja ziua de luni a fost cea în care s-a dat startul petrecerilor în cameră. Sentimentul și starea care a pus stăpânire pe cămin cât și pe noi este de nedescris. Nu mi-am putut închipui că niște suflete pure și inocente cum sunt ale noastre pot schimba atât de mult un loc care mai înainte era pustiu și lipsit de strălucire. Iată că s-a întâmplat!

Cred că nici unul dintre noi nu va regretă vreodată că a participat la această tabără. Domnul Z ne propunea zilnic căte o temă de lucru cu noi înșine – tema zilnică ”Transformarea noastră din tineri „suprareactivi” în „oameni spirituali”insoţită de tema zilei. Iată câteva dintre temele zilei : ”Agora în Universul Z”, ”Ne place ”cine” suntem ? Dacă da, să le mulțumim”, ”să mulțumim la fiecare dar primit cu o floare, un zâmbet, ”un mulțumesc” îl bucurăm pe cel care a dăruit, ne descărcăm pe noi și creăm energie pozitivă în jurul nostru” (am trăit-o), etc. Toate aceste teme exercițiu ne-au schimbat foarte mult. Am învăț lucruri noi, foarte folositoare.

Pe zi ce trecea, gândul că ultima zi se apropie ne dădea fiori. Am creat legături între noi, iar cel mai important lucru este acela că după plecare nu am renunțat unul la celălalt și am comunicat în continuare pe site-urile de socializare. Agora s-a instalat deja în sufletul nostru – ne înfrumuseţează viața. În Agora am trăit experiențe excelente:

Unii dintre noi au avut ocazia să cânte într-o orchestră dirijată de un om excepțional și au experimentat munca într-o asemenea conjunctură, iar cei din echipa de comunicare au văzut ce înseamnă să ai pe umeri totul și să ai la orice o rezolvare și un răspuns.

Am avut parte de profesioniști care și-au lăsat amprenta vizibil asupra noastră și pe care de altfel nu îi vom uita . Au fost atât de mulîi oameni minunați încât trebuie să ne cerem scuze de la cei pe care îi vom omite :Dnul profesor Colceag, domnul Academician Stolnici, Dnul Pavel Ionescu, Dna director a liceului de artă Victor Brauner, Dna Director a școlii de artă Sergiu Celibidache, dirijorul Andreas Rădoi Mihăiță , dna prof. Sânziana Olivia Zaharia, dl prof. Iulian Zama, sponsorii proiectului, și încă mulți alții. Le mulțumim tuturor.

Cel datorită căruia am avut ocazia de a participa la Tabăra Grandissimo, Tiberiu Dospinescu, Domnul Z este o persoană deosebită care ne-a inspirat încredere și ne-a susținut ori de câte ori am avut nevoie și cu ce am avut nevoie. În aceste ultime rânduri vrem să mărturisim că în ciuda faptului că majoritatea am mai participat la concerte, emoția acestui concert a fost una nemaiîntălnită. Mai mult decât atât a fost una constructivă, rezultatul reflectând lucrul acesta. Totul a ieșit extrem de bine!

Nu este ultimul concert, pentru că nu renunţăm ! Cu adevărat vrem să creăm un ,,Univers al nostru” și să ne expunem ideile și munca cât de mult posibil. De-abia așteptăm să repetăm experiența și să ne revedem! Chiar dacă câţiva kilometri ne despart, Grandissimo e o inimă ale cărui pulsații depăşesc orice distantă și obstacol!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2024 Toate drepturile rezervate  GenerațiaZ .

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account