Duminică, 07 iulie 2019
Tema zilei : Plecarea in tabără
Duminică 07.07.2019 Tinerii Generaţiei Z din Bacău s-au îmbarcat în autocar cu destinaţia Tabăra Grandissimo de la Tg. Neamţ. Pe traseu s-au alăturat şi tinerii din Roman şi Piatra Neamţ.

Luni, 08 iulie 2019
Tema zilei : Ascultăm și învățăm
Dimineaţă, orchestra a făcut repetiţii, iar echipa de imagine a amplasat bannerele taberei şi a realizat înregistrări video şi fotografii încercând să surprindă emoţiile tinerilor muzicieni.
După amiaza a fost destinată vizitelor.
Am început cu mănăstirea Neamţ, unde am invătat de la preotul Andrei directorul muzeului mănăstirii lectia smereniei (cum te poţi smeri şi câştiga auditoriul).

În continuare ne-am deplasat la Casa memorială ”Mihail Sadoveanu” (foto stânga) din comuna Vânători-Neamţ, care se află pe Dealul Vovidenia, în imediata vecinătate cu Schitul Vovidenia, la 1 km de Mănăstirea Neamţ.
Clădirea (ridicată în 1937) este construită în timpul şi la iniţiativa Mitropolitului Visarion Puiu al Bucovinei (1899 – 1964) cu destinaţia de palat arhieresc. Dealtfel, mitropolitul a locuit în ea doar câţiva ani, după plecarea sa în exil (1944), casa a rămas în administrarea Mănăstirii Neamţ, şi a devenit ulterior casă de oaspeţi, pusă la dispoziția scriitorului Mihail Sadoveanu în 1944 și cedată spre folosință pe viață, în 1949. Scriitorul a locuit în clădirea actualului muzeu în perioada 1944 – 1961, fiind reședința sa de vară, ultima sa vizită la casa din Vânători fiind în vara anului 1961.
De la preotul care ne-a fost ghid am aflat lucruri interesante despre familia şi opera scriitorului.

Apoi, am vizitat Rezervaţia de zimbri Neamţ aflată pe teritoriul administrativ al comunei Vânători-Neamţ.

Domnul Z

Marți, 09 iulie 2019
Tema zilei : Agora înUniversul Z
Agora era piață publică a orașelor grecești antice. Aici, în fața poporului adunat, regele se prezenta, purtând sceptrul și făcea cunoscute hotărârile pe care le luase împreună cu nobilii. Poporul aclama cu ovații, sau, dacă nu era de acord, se exprima prin tăcere. Cu ajutorul acestei manifestări, membrii universului Z au reușit sa simtă, dar și să transmită aceasta stare în lumea contemporană. Asta își doresc sa facă și mai departe. Astfel, vă invitam sa stați alături de noi pentru cele ce vor urma și să simțiţi împreună cu noi povestea creată de Generația Z !
Marți a fost zi de repeții, membrii generației Z au avut ocazia de a se cunoaște mai bine. Seara s-a încheiat cu o petrecere!

Miercuri,10 iulie 2019
Tema zilei : Ne transformăm : Din tineri ”suprareactivi”, devenim ”spirituali”
Astăzi a fost o zi interesantă pentru noi toți. Am reușit să ne cunoaştem mai bine între noi, să legăm prietenii frumoase și să învățăm cum să ne respectăm unii pe alții, trecând peste micile neînțelegeri apărute. Ne-am respectat programul zilnic, începând cu micul dejun, apoi ne-am mobilizat forțele și ne-am apucat de treabă. Fiecare echipă cu sarcinile ei! Noi, fetele din echipa de comunicare lucrăm pe partea de text, pentru a putea realiza o imagine de ansamblu a ceea ce dorim să realizăm în această perioadă a taberei. Echipa de imagine artistică a realizat logo-urile pentru afișul concertului ce va urma, dar și desene schițate ce reprezintă momente din această experiență a generației Z. Orchestra Grandissimo continuă repetițiile, observându-se un progres în evoluția acesteia.
Ca activitate recreativă, am ales să mergem împreună cu tot grupul la o plimbare prin centrul orașului. Ne-am oprit într-un parc, unde ne-am amintit cu drag de momentele copilăriei! Trecând peste faptul că suntem adolescenți, copilăria din sufletul nostru rămâne încă vie! Seara, distracția a continuat la internatul în care suntem cazaţi, întreaga echipă a taberei Grandissimo relaxându-se printr-un meci de fotbal.

Joi,11 iulie 2019
Tema zilei : Materiale promovare concert Grandissimo
Astăzi a fost o zi mai lejeră, în care ne-am organizat timpul după bunul plac, desigur în afara activităților ce țin de programul taberei! Pentru membrii orchestrei a fost zi de studiu individual, necesar pentru aprofundarea tehnicii interpretative!
Echipa de comunicare a realizat ultimile detalii pentru finalizarea logo-urilor pentru afiș și invitații! Așteptăm cu nerăbdare momentul concertului! Seara s-a încheiat într-un mod distractiv, jucând diverse jocuri de grup și vizionând împreună un film! Rămâneți alături de noi pentru a urmări cele mai frumoase momente din tabăra Grandissimo!
Echipa de comunicare

Vineri,12 iulie 2019
Tema zilei : Agora in Universul Z. Ne place ”cine” suntem ? Dacă da, să le mulțumim părinților !
Dis-de-dimineață vremea ne-a jucat feste. La prima impresie am crezut că va fi o zi extrem de friguroasă, dar în ciuda acestui fapt soarele nu ne-a părăsit și ne-a minunat ziua.
După masa de dimineață am revenit în sala de la Casa de Cultură care ne găzduiește în fiecare zi, loc unde se desfășoară repetițiile noastre zilnice. Pentru mai buna înțelegere a pieselor, domnul dirijor a decis să ne împartă pe grupe și ne-a trimis în săli separate pentru a studia fiecare instrument în parte. În sala de spectacole au rămas suflătorii și timpanul,iar vioara,viola și violoncelul au mers în săli separate.

Sămbătă,13 iulie 2019
Tema zilei : Iubirea mirifică de la lumină la iluminare
Sâmbătă, o zi de wekend însorităîn care ne-am îndreptat catre Clubul Sportiv, pentru a servi micul dejun. Câțiva dintre colegi au preferat să rămână în camin ca să se odihnească și să se pregătească intens pentru repetițiile orchestrei. Cei ce au dejunat, după masă s-au îndreptat entuziasmați spre Casa Culturii pentru a începe studiul.
După patru ore intense de lucru am servit prânzul, apoi ne-am pregatit pentru o excursie în Stațiunea Oglinzi. Cand am ajuns acolo, primul lucru pe care l-amfăcut a fost să admirăm peisajele de neuitat. Punctul culminant al zilei a fost întâlnirea cu profesorul universitar doctor Stănciulescu Traian si scriitoarea Shanti Nilaya care au susținut conferinta ”De la lumina la Iluminare”. A fost un eveniment interactiv la care a participat si doamna director a Liceului de Arte ”Victor Brauner” și domnul inspector Corlățeanu.
Gazdele pensiunii ”Casa Rusu” ne-au pregătit o cina copioasă, așa că ne-am ocupat locurile în foisor și amsavurat relaxați. Seara s-a încheiat cu dans și jocuri specifice copilăriei.

Primul concert Grandissimo se apropie
Pe data de 16 iulie va avea loc primul concert susţinut de orchestra Gandissimo în cadrul proiectului Universul Z, găzduit de Casa Culturii „Ion Creangă“ dinTârgu Neamţ.
Proiectul din care orchestra face parte are ca ţintă participarea şi crearea mai multor concerte desfăşurate în mai multe oraşe ale ţării. În componenţa repertoriului orchestrei Grandissimo se regasesc piese aparţinând genului simfonic. Aceşti copii ce au pregătit concertul iubesc ceea ce fac, muncesc mult şi comunică, reuşind să schimbe mentalităţi, să apropie oamenii prin muzică şi să le ofere semenilor câteva momente muzicale emoţionante.
Aşadar, vă aşteptăm cu nerăbdare să descoperiţi fiorii primului concert ai acestor tineri optimişti!

Duminică,14 iulie 2019
Tema zilei : Să învățăm să ne găsim ritmul. El trebuie să fie dictat de bucuria de a face lucrul ce trebuie făcut.
E o zi rece, chiar dacă suntem într-o lună de vară. Încă din zori dl dirijor şi dl administrator ne-au vizitat pentru a vedea dacă menţinem curăţenia în camere. La noi e bine, domnii par a fi mulţumiţi. Fireşte că nu suntem încântaţi de ora matinală la care trebuie să luăm micul-dejun, însă ne adaptăm.
După masa de dimineaţă, mergem la repetiţii ca să progresăm în ceea ce ne-am propus. Repetiţiile au fost împărţite astfel: unele după micul-dejun şi altele după masa de prânz, fiecare etapă însumând câte 3 ore de studiu împreună.
După prima parte a repetiţiilor, mergem spre cantina Clubului Sportiv, care, de altfel, nu este departe nici de căminul în care suntem cazaţi, şi nici de Casa Culturii, loc unde ne desfăşuram activitatea. Sala de concerte se mulează perfect pe stilul abordat de noi prin intermediul pieselor la care muncim mult.
După terminarea repetiţiilor, după-amiaza, plecăm la camin şi studiem individual. Ora limită până la care putem sta afară, în curte, este 23.00. Acolo socializăm, ne confesăm, legăm prietenii durabile (sperăm!) şi ne amuzăm.
Aşa se desfăşoară o zi din viaţa noastră în această tabără artistică!

Luni,15 iulie 2019
Tema zilei : Răsplătește darul primit cu o bucurie !
Emoțiile si-au pus amprenta masiv pe noi toti din prisma faptului că mai este numai o zi până la ziua cea mare. Putem mărturisi că tensiunea zboară prin aer și ne cuprinde în totalitate mintea și sufletul.
Astăzi a fost ziua în care s-au retușat piesele din repertoriul de concert si am stabilit ultimile detalii. Aparent de-abia astăzi am început să realizăm cât de norocoși suntem că am avut ocazia de a ajunge aici, în acest oraș minunat ai cărui locuitori sunt foarte amabili și prietenoși.
Conceptul după care ne-am ghidat astăzi este ”Răsplătește darul primit cu o bucurie !”. In acest sens doi colegi ai nostri, la indemnul Domnului Z, au oferit un buchet de flori doamnei director a Casei Culturii ”Ion Creangă” drept multumire pentru concertul de muzică si dans organizat pentru noi. Gestul colegilor a bucurat-o mult iar noi am simtit că spațiul Casei Culturii ne oferă si mai multă energie și putere de concentrare.
La sugestia Domnului Z am repetat experimentul cu doi dintre sponsorii taberei. I-am vizitat, i-am invitat la concertul nostru de marți, le-am mulțumit pentru gestul lor, le-am dăruit căte un buchet de flori, i-am asigurat de considerația noastră arătându-le că fără ajutorul lor nu am fi reușit nici cum. Domnul Z a arătat determinarea Echipei pentru Universul Z de a dezvolta în semn de mulțumire, proiecte care să genereze emulație în comunitatea acestui oraș (Tg Neamt).
Am incheiat experimentul dăruind flori bucătăreselor care ne-au servit masa cu multă grijă în fiecare zi. Efectul a fost același de fiecare dată : Multă bucurie atăt pentru cel ce a dăruit, cât și pentru cel ce a mulțumit. Domnul Z ne-a promis că vom descoperi plăcerea de a împărtăși și în familie și societate experimentul acesta. Incet, încet ne simțim oameni spirituali și, vă rog să ne credeți, este foarte bine.
Spre seară, ne-am retras în camere și am finalizat lucrurile ce le aveam de înfăptuit fiecare (repetiții individuale, cei din orchestră, și lucrări de comunicare, cei din echipa de comunicare și imagine).
Stiti ceva !? e din ce în ce mai plăcut în tabără, chiar dacă muncim din greu. Simțim că asta ne valorizează, ne crează argumente suplimentare pentru viitorul nostru. Veniți in Universul Z alături de noi si veti simți asta !
Mulțumiri pentru ajutor
Echipa pentru Universul Z multumeşte Liceului de Arte “Victor Brauner” Piatra Neamt, coordonat de director Carmen Corlǎƫeanu și Școlii de Artă “Sergiu Celibidache” Roman, coordonată de director Maria Campău, pentru sprijinul acordat.
Impreună am înfiinƫat un colectiv minunat de tineri ai Universului Z care în cadrul taberei Grandissimo au pregǎtit concertul simfonic ”Armoniile Universului Z”.
Felicităm Inspectoratul Judetean Neamƫ pentru calitatea unităților sale de invătămănț în general și a copiilor pregătiți, în special. Va rugăm să onorați efortul acestor copii minunați prin prezența dumneavoastră la spectacolul ce va avea loc marƫi 16 iulie2019 ora 19:00 la Casa Culturii “Ion Creangă” TgNeamţ.
Va așteptăm cu bucurie!

Marți, 16 iulie 2019
Tema zilei : Concertul Grandissimo”Armoniile Universului Z”
Ziua cea mare a sosit.Astăzi se va desfășura concertul mult așteptat. Emoțiile și fiorii primului concert sunt la cote maxime. Așadar, ne-am trezit de dimineața și am mers la masă cu nerăbdare.De acolo am plecat la Casa Culturii, acolo făcându-se ultimile retușuri pentru un concert perfect. Ne-am întors cu toții înapoi la cămin,ca săne pregătim și să ne aranjăm pentru concertul mult așteptat.Toți orchestranții erau îmbrăcați în cămașă albă și pantaloni negri,pentru a forma un ansamblu vizual mai frumos.Ne-am întors înapoi la Casa Culturii, deoarece nu mai dura mult și începea concertul. Adunându-ne cu toții în spatele scenei, am așteptat cu nerabdare intrarea și începerea concertului. In dechiderea noastrăau cântat grupul vocal „Urmașii lui Ștefan Vodă” și ansamblul „Micii Chitariști” .După ce toate ansamblurile au terminat de cântat, urma intrarea noastră. Emoțiile ne copleșeau și simteam fioriicare ne străpungeau sufletele. Am intrat în scenă și un val de aplauze a izbucnit în sală.Toțioamenii au fost mirati de felul în care cântam și parcă simțeau alături de noi euforia și extazul pe care îl transmiteam.După terminarea concertului ne-am adunat cu toții într-o cameră și ne-am bucurat împreună de ultima zi de tabară,mândri de reușitele noastre.

Miercuri,17 iulie 2019
Tema zilei : Intoarcerea acasă
TabăraGrandissimo!!!
In prima zi totul ni se părea ciudat. Incă nu ne cunoșteam și nu știam nimic despre activitățile pe care le vom desfășura. Domnul Z ne-a promis că vom aduce Agora în Universul Z. Acum la sfărșitul taberei, realizăm cât de folositor a fost exercitiul sinergiei din ”Agora Z”. Nu îi vom duce dorul pentru că am hotărăt cu totii să ținem cu dinții de cele învățate și să le impărtășim la cât mai mulți.
Duminică am stat mai multpe grupulețe, fiecare cu cine se cunoștea, dar povestea s-a schimbat luni, când déjà numeroase prietenii se legaseră. Am vizitat cateva dintre importantele obiective turistice, dar nu toate ! Au mai rămas si pentru următoarele zile! Déjà ziua de luni a fost ceaîn care s-a dat startul petrecerilor în cameră. Sentimentul și starea care au pus stăpânire pe cămin, cât si pe noi este de nedescris. Nu mi-am putut închipui că niște suflete pure și inocente cum sunt ale noastre pot schimba atăt de mult un loc care mai înainte era pustiu și lipsit de strălucire. Iată că s-a intamplat!
Cred că nici unul dintre noi nu va regreta vreodată ca a participat la această tabără. Domnul Z ne propunea zilnic câte o temă de lucru cu noi înșine – tema zilnică ”Transformarea noastră din tineri ”suprareactivi” în oameni spirituali” însoțită de tema zilei. Iată căteva dintre temele zilei : ”Agora înUniversul Z”, ”Ne place ”cine” suntem ? Dacă da să le multumim părintilor”, ”să multumim la fiecare dar primit cu o floare, un zămbet, ”un mulțumesc”. Il bucurăm pe cel care a dăruit, ne descărcăm pe noi și creăm energie pozitivă în jurul nostru” (am trăit-o). Au mai fostșialte teme ale zilei. Toate aceste teme exercițiu ne-au schimbat foarte mult. Am învățat lucruri noi, foarte folositoare.
Pe zi ce trecea, gândul că ultima zi se apropie ne dădea fiori. Am creat legături între noi, iar cel mai important lucru este acela că după plecare nu am renunțat unul la celălalt și am comunicat în continuare pe site-urile de socializare. Agora s-a instalat déjà în sufletul nostru – ne înfrumusețează viața. In Agora am trăit experiențe excelente.
Unii dintre noi au avut ocazia sa cânte într-o orchestră dirijată de un om excepționalși au experimentat munca într-o asemenea conjunctură, iar cei din echipa de comunicare au văzut ce înseamnă să ai pe umeri totul și să ai la orice o rezolvare și un răspuns.
Am avut parte de profesioniști care și-au lăsat amprenta vizibil asupra noastră și pe care, de altfel, nu ii vom uita . Au fost atât de mulți oameni minunați, încât trebuie să ne cerem scuze de la cei pe care îi vom omite : domnul profesor Colceag, domnul Academician Stolnici, domnul prof.univ.dr.TraianStănciulescu, domnul Pavel Ionescu, doamna director a liceului de artă Victor Brauner, doamna Director a Școlii de artă Sergiu Celibidache, dirijorul Andreas Radoi Mihaiță, dna prof. Sânziana Olivia Zaharia, dl prof. Iulian Zama, sponsorii proiectului, și încă mulți alții. Le mulțumim tuturor.
Cel datorită căruia am avut ocazia de a participa la Tabăra Grandissimo, Tiberiu Dospinescu, Domnul Z este o persoana deosebită care ne-a inspirat încredere și ne-a suținut ori de câte ori am avut nevoie și cu ce am avut nevoie. In aceste ultime rânduri vrem să mărturisim că, în ciuda faptului că majoritatea am mai participat la concerte, emoția acestui concert a fost una nemaiîntâlnită. Mai mult decăt atăt, a fost una constructivă, rezultatul reflectând lucrul acesta. Totul a ieșit extrem de bine!
Nu este ultimul concert, pentru că nu renunțăm ! Cu adevărat vrem să creăm un “Univers al nostru” si să ne expunem ideile și munca cât de mult posibil. De-abia așteptăm să repetăm experiența și să ne revedem! Chiar dacă câtiva kilometri ne despart, Grandissimo e o inima ale cărei pulsații depășesc orice distanță și obstacol!

Constantin Mircea JurebiepentruUniversul Z

 

Mai multe imagini puteți vedea în serialul „Povestea unui succes” din pagina Facebook Domnul Z

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2024 Toate drepturile rezervate  GenerațiaZ .

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account