Anul acesta s-au împlinit 10 ani de când învățământul rural nemțean a primit o nouă șansă. În anul 2009, în Neamț, s-a organizat pentru prima dată concursul județean de matematică dedicat exclusiv elevilor din clasele IV – VIII din școlile din mediul rural.

ȘI EU POT FI BUN LA MATE, proiectul inițiat de doi profesori de matematică – Camelia Neța (inspector de specialitate la disciplina matematică din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț) și Petru Dabija (directorul Școlii Moldoveni) – care are ca scop micșorarea decalajului dintre elevii de la sat si de la oraș in procesul de invătămănt, a ajuns anul acesta la cea de-a 11-a ediție.

La această ediție au participat 192 de elevi calificați în urma etapelor zonale anterioare, cei mai buni dintre ei obținând numeroase premii și mențiuni din partea  Primăriei și Consiliului Bodești, Inspectoratului Școlar Județean, sponsorilor prezenți respectiv Generația Z și SC Autonom – Ștefan și Compania.

Însă elevii nu s-au „jucat” doar cu numerele, evenimentul fiind însuflețit de muzică și jocuri menite să susțină o atmosferă creativă, potrivită procesului de învățare.

Proiectele educaționale de acest fel ne arată că împreună putem identifica problemele și găsi soluții pentru problemele învățământului românesc, cel mai important instrument fiind încurajarea tinerilor să creadă în potențialul și șansele lor de a găsi calea către propriul viitor.

         Echipa Universului Z

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2024 Toate drepturile rezervate  GenerațiaZ .

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account